Cevdet Yılmaz, Çinli yatırımcıları Türkiye’ye davet etti

0 8
Werbung

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk ve Çinli şirketler arasında imzalanan Giga Enerji Depolama Tesisi anlaşması imza törenine katıldı.

Bugünün en önemli ekonomi gündemi olan imza töreninde konuşan Yılmaz, Türkiye’nin temiz enerji alanında yatırım çeken 10. ülke konumunda olduğunu vurguladı.

Cevdet Yılmaz, enerji yatırımları ve Çinli ilişkiler konusundaki konuşmasına şöyle devam etti:

500 megavat deniz üstü portföyü kazandıracağız. Enerji ithalatının cari açıkta büyük önemi var. Cari açığı indirmeye çalışıyoruz. Enerji kaynaklarında aramalarımız devam ediyor. Doğalgazı artırırken aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırımları artırıyoruz.

„Türkiye, Avrupa’nın enerji arz güvenliğinde önemli“

Jeopolitik gelişmeler Avrupa’nın enerji arz güvenliğinde Türkiye’nin önemini ortaya koymuştur. Türkiye Avrupa’nın enerji arz güvenliği konusunda önemli.

„Çin ile ikili ticarette 50 milyar dolara ulaştık“

Çin ile ikili ticarette 50 milyar dolara ulaştık. Ticaret dengesiz ilerliyor. Ticaretin sürdürülebilir olması için ilişkileri optimize etmek gerekiyor. İki ülke arasında iş birliğinin geliştirilmesi lazım. Dengesizlikleri ortadan kalkması için doğrudan yatırımların artması gerek.

„Daha fazla Çinli turisti Türkiye’de görmek istiyoruz“

Daha fazla Çinli turisti Türkiye’de görmek istiyoruz. Bu proje özel bir işaret fişeği olarak görüyoruz. Ancak yetmez. Daha fazla Çinli yatırımcıyı Türkiye’de görmek istiyoruz. Çinli yatırımcıları Türkiye’ye davet ediyoruz.

AYRINTILAR GELİYOR

Ensonhaber

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More