Bakan Güler NATO’da temaslarda bulundu

0 4
Werbung

AA Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Savunma Bakanları Toplantısı’na Katıldı

AA Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Savunma Bakanları Toplantısı'na Katıldı

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Güler NATO’ya, müttefiklere ve ortak ülkelere, geçen hafta birinci yıl dönümü yaşanan deprem felaketinde gösterdikleri destek ve dayanışmadan ötürü teşekkürlerini iletti. Terörizme karşı yakın işbirliği beklentisi ile ilgili olarak Bakan Güler, Türkiye’nin NATO’ya kayda değer katkılarda bulunmayı sürdüreceğini belirtti ve İttifak bünyesinde yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini dile getirdi.

Bakan Güler NATO'da temaslarda bulundu

Türkiye’nin NATO’ya Katkıları

Türkiye'nin NATO'ya Katkıları

Bölgede ve dünyada yaşanan gelişmelerle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli değiştiği kritik bir süreçten geçildiğine işaret eden Güler, özellikle Gazze’de derhal ateşkese varılması ve insani yardıma imkan sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin NATO’da savunma ve caydırıcılık yapısının güçlendirilmesi kapsamındaki çalışmaları desteklediğini ve İttifakın komuta ve kuvvet yapısına, harekat ve misyonlarına kara-deniz-hava ve uzaydaki gayretlerine yapılan katkıları ayrıntılı olarak paylaştı.

Türkiyenin Terörle Mücadeledeki Kararlılığı

Türkiyenin Terörle Mücadeledeki Kararlılığı

Bakan Güler, Türkiyenin terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle kararlılıkla mücadele ettiğini vurgularken, terör örgütü PKK/YPG’nin Irak’taki varlığının hem bu ülkedeki NATO misyonuna hem de NATO’ya bir bütün olarak tehdit oluşturduğunu özellikle altını çizdi. Türkiye’nin terörizm konusundaki hassasiyetlerini vurgulayan Güler, Türkiyeye F-16 satışı ve modernizasyon kararının memnuniyetini dile getirdi.

Bakan Güler NATO'da temaslarda bulundu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More